Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Vir

Vir je otok u Jadranskom moru i nalazi se sjeverno od grada Zadra. Mostom je povezan s kopnom. Jedino naselje na otoku je istoimeno selo Vir, s populacijom od 1608 stanovnika (Wikipedia zna sve!).

Vir je udaljen 26 km od Zadra. Jedan je od 300 otoka zadarskog arhipelaga s kojim dijeli prirodnu ljepotu. Smješten je u sjeverozapadnom dijelu Dalmacije. U povijesnim dokumentima Vir se prvi put spominje 1069. u povelji kralja Petra Krešimira IV, poznatoj kao Dalmatikum Mare nostrum (zapisano u prisutnosti kralja Petra Krešimira IV Velikog u tadašnjem kraljevskom gradu Ninu). U povelji, Vir se spominje pod imenom Ueru ili Vera, a znanstvenici nagađaju da je starog-mediteranskog porijekla sa značenjem pašnjak.

Vir plaža

Svojim povoljnim položajem u središtu Jadrana, razvedenom obalom sa obiljem prirodnih pješčanih plaža i borove šume, idealno je za obiteljski odmor. Svi vi koji ste u potrazi za zabavom i uzbuđenjem, to možete potražiti u obližnjem Zadru ili otoku Pagu i njegovoj poznatoj plaži Zrće.

Budući da je u neposrednoj blizini starog hrvatskog kraljevskog grada Nina i 3000 godina starog Zadra, Vir je idealno mjesto za povijesna razgledavanja. Možete istražiti područje i njegovu bogatu povijest ili otići na kratak izlet u nacionalni park Kornati koji imaju više od 200 otoka i otočića. Možete posjetiti Plitvička jezera i slapove Krke i popeti se na planinu Velebit i istražiti Paklenicu.

Vir

Vir ima sve prednosti otoka, razvedenost obale, čisto more, obilje plaža, ali ima koristi i od kopna zbog mosta koji ga sa njim povezuje. Klimu otoka je najbolje opisati s 300 sunčanih dana u godini i blagim povjetarcem s Velebita tijekom noći. Uz ovu vrstu klime Vir je idealno odredište za ljubitelje jedrenja i surfanja.

Turistička ponuda u Viru se temelji isključivo na privatnom smještaju. Vir nije mjesto masovnog turizma. Restorani i kafići s terasama u hladu, konobe i ribarnica sa svježom ribom je nešto što posjetitelji Vira cijene i često se tu vraćaju. Dakle, ako ste u potrazi za smještajem u Viru, naći ćete ga u apartmanima u Viru ili u obiteljskim kućama. Naravno, za vas su tu i vile u Viru.

Vir Hrvatska

Bilo da iznajmite sobu u Viru ili cijelu kuću, možda ćete se htjeti vratiti iduće godine, pa je možda dobro da postanete prijatelji s vlasnikom! Zdrava klima sigurno utječe na zdravlje i dužinu života stanovnika i to bi moglo utjecati i na vas. Organsko povrće, svježi plodovi mora, maslinovo ulje i vino sastojci su koji čine vrhunsku kombinaciju koja je zdrava i teško joj je odoljeti. Posjetite mnoge restorane u Viru i prepustite se mediteranskoj kuhinji.

Razvedena obala Vira ukrašena pretežno pješčanim i šljunčanim plažama i okružena borovom šumom čini ovaj otok idealnim mjestom za obiteljski odmor.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba