Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Vinišće

Vinišće je naselje u županiji Marina, niti 20 km udaljeno od Trogira i 50-tak kilometara od Splita. Glavni izvor prihoda je turizam, a to je vidljivo u činjenici da mnogi ljudi koji zapravo ne žive tamo grade vile za odmor u Vinišću. Iznajmljivanje soba i apartmana u Vinišću je najunosnije tijekom ljeta, posebno u srpnju i kolovozu. Tijekom zime, ovdje nema mnogo toga za raditi i većina restorana u Vinišću je zatvorena. Osim na turizam, žitelji se oslanjaju na ribarstvo i poljodjelstvo kao njihove glavne sposobnosti preživljavanja.

Prijevoz u Vinišću i nije tako dobro organiziran jer neki mještani odbijaju prodati dio svoje zemlje zbog čega je gotovo nemoguće graditi ceste. Neke od cesta u Vinišću neizbježno prelaze preko privatnih posjeda, pa su popravci i izmjene jako težak posao. Postoji legenda u Vinišću prema kojoj bi stanovnici mogli biti zapravo Mongoli koji su se zadržali tu nakon invazije Mongola u 13. stoljeću. Ima li tu istine? Vjerojatno ne, ali zbog legendi ćemo se pretvarati da ima.

Vinisce

Do zabave u Vinišću je malo teže doći. No, ima mnogo kasina, barova i noćnih klubova u obližnjem Splitu i Trogiru. Jedan od najvećih i najpopularnijih klubova u Hrvatskoj je u Primoštenu, udaljen niti 20 km od Vinišća, pa će stoga to biti vaša idealna destinacija ako ste raspoloženi za tulumarenje od sumraka do zore.  Postoji nekoliko konoba i restorana u Vinišću koje nude izvrsne dalmatinske specijalitete od morskih plodova uz dodatak lokalnih marki vina.

Vinisce Hrvatska

Iako nema hotela u Vinišću, plaže su toliko mirne i tihe da ćete se uhvatiti u razmišljanju da provedete nekoliko noći na njima. Bez vatre ipak, jer ne želimo da odete u zatvor zbog zločina kojeg niste htjeli počiniti. Plaže u Vinišću su i šljunčane i pješčane, uz iznimku od nekoliko betonskih plaža (začudo, one su čudesne za osobe s bolovima u leđima). Osim toga, postoji nekoliko romantičnih uvala razasutih oko Vinišća koje čuvaju izvrstan podvodni svijet koji izgleda kao da je napravljen samo za ronjenje i ništa drugo.

Suočimo se s tim da Vinišće nije za divlje i mlade, ali je idealno za obitelji s djecom koje žele miran odmor, a da se ne moraju stalno osvrtati preko ramena.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba