Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Tučepi

Tučepi su malo turističko naselje u južnom dijelu srednje Dalmacije, grad je poznat po 3km dugoj šljunčanoj plaži, jednoj od najdužih plaža u Hrvatskoj. Turizam se počeo razvijati u 1960, kada su izgrađene kuće u malom mjestu Kraj. Od tada, Tučepi i njegovih 1760 stanovnika uglavnom živi od turizma. U turističkoj ponudi turističkih je marina i prekrasna šetnicom duž 3 km plaže.

Za sportske entuzijaste grad nudi tenis centar s pet igrališta, nogometno igralište i mjesto za odbojku na pijesku, sportovi na vodi, jet ski, paragliding itd. Tučepi su osvojili nekoliko nagrada za turističko ugostiteljske i turističke usluge u gradu.

Tucepi

Smještaj u Tučepima:

Prvi hotel u Tučepima, hotel 'Jadran' izgrađen je 1950, u prekrasnom okruženju borove šume i šljunčane-pješčane plaže. 1953. Turistička zajednica je osnovana, što je povećao broj privatnih kuća i apartmana u Tučepima, najviše privatnog smještaja se nalazi duž 3 km plaže, što znači da je udaljenost do plaže mala bez obzira gdje se u gradu odlučite smjestiti. Jedan od gradskih starih kamenih vila je nedavno obnovljena i tu je sad Hotel Kaštelet.

Što vidjeti u Tučepima:

  1. Nekropola na južnim padinama brda Sutvid
  2. Crkva Sv. Jure podignuta 1311th godine i do danas sačuvans  kao jednobrodna romanička i gotička građevina s polukružnom apsidom, dok su u unutrašnjosti sačuvani oslikani križevi.
  3. Crkva Sv. Ivana sagrađena u 1703.g. kao jednobrodna građevina sa svim značajkama dalmatinskog baroka.
  4. Bušelića kula


Gdje jesti u gradu:

Kao i u svim drugim dalmatinskim gradovima, ovdje možete pronaći tipične dalmatinske specijalitete kao što su: dalmatinski pršut, slana riba, sir u maslinovom ulju, pečena ili kuhana janjetina, pašticada s njokima, sve vrste plodova mora, itd. Jedan od najboljih restorana u Tučepima je restoran Marina.

Tucepi Hrvatska

Kako doći do Tučepa:

Autom: autocestom A1 iz smjera Zagreba prema Dubrovniku, izlaz u Šestanovac, a zatim slijedite obalnu cestu u smjeru juga, (nakon što tunel biševo bude završen u 2011, izlaz u Zagvozdu će biti bolji izbor). Ukoliko dolazite s juga, samo slijedite obalnu cestu.

Autobusom: iz Splita postoji 6 ili 7 dnevnih polazaka, a iz Dubrovnika 3 ili 4.

Zrakoplovom: najbliži aerodrome je onaj u Splitu I od tamo imate sljedeće opcije za doći do Tučepa:

Gradskim autobusom, slijedite upute na našoj stranici o Splitu o tome kako doći u centar Splita.

Taksijem, Najkraći put da se iz zračne luke u Splitu dođe do Tučepa je pratiti obalnu cestu, druga alternativa je autocesta, budite svjesni da je razlika i u cijeni i u dužini puta. Obalni put je jeftiniji, ali veće su šanse za gužvu u prometu. Cijena je otprilike 900 – 1000kn.

Rezervirani prijevoz, Bolja opcija od taksija je unaprijed rezervirani prijevoz. Cijena za 1-3 osobe je oko 100 eura a za 4-8 osoba 125-135 eura.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba