Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Sutivan

Jedna od istinskih oaza Brača je Sutivan koji je smješten na sjeverozapadnoj obali otoka. Prijevoz do Sutivana je dobro organiziran tijekom cijele godine s aktivnom trajektnom linijom koja omogućuje česte posjete Sutivanu iz Splita. Ako zakasnite na trajekt, u žurbi iz zračne luke, ne brinite jer tu je taxi brod! Sutivan je jedna od manjih općina u Hrvatskoj i ima oko 700 stanovnika koji se svi bave ribolovom, vinogradarstvom, poljoprivredom, maslinarstvom i ,naravno, turizmom.

Prvi hotel u Sutivanu, Vesna, izgrađen je 1927. godine koju možemo označiti prvomo službenom turističkom sezonom u Sutivanu. Imena plaža u Sutivanu su dobila svoje ime po narodnosti turista koji ih najčešće posjećuju. Tako je postojala češka plaža koja je to ima dobila iz očitih razloga. Stoga, netko bi pomislio da su Sutivan najčešće posjećivali Česi. Ali ne, to nije bilo tako; Mađari su bili ti koji su redovito posjećivali Sutivan. Zamislite. U privatnom smještaju u Sutivanu ima oko 1800 kreveta, bilo u sobama, apartmanima ili vilama za odmor.

Ako tražite zabavu u Sutivanu, sretnici ste. Mnogo je oblika zabave u Sutivanu, kao ronjenje, odbojka, košarka, surfanje, jogging, biciklizam i dr.  Ako ste za planinarenje, onda bi dobra ideja bila posjetiti najviši vrh Brača (i sve otoke u Hrvatskoj općenito). Ovo bi vas moglo iznenaditi, ali ima mnogo noćnih klubova u Sutivanu i na ostatku otoka, pa se stoga pobrinite da pijete odgovorno i ne pretjerate, a ako ste popili previše izbacite to iz sebe šetnjom.

Ovisno o vremenu vašeg dolaska u Sutivan, trebali biste znati da postoje dva popularna hrvatska glazbena festivala koji se tu održavaju jednom godišnje. Ne propustite ni poznate ribarske večeri na kojima imate priliku isprobati različite vrste svježih morskih plodova. Ako ste se odlučili za razgledavanje u Sutivanu, pogledajte lokalne crkve, kompleks kuća Ilić i Definis, katakombe i pješčanu plažu u uvali Livka.

Konobe, pizzerije i restorani u Sutivanu razasuti su po cijelom mjestu i nude riblje i autohtone specijalitete spremljene po receptima nečije bake. A to nije šala, to je jamstvo da će obrok koji izaberete biti izvanredan.
Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba