Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Stari Grad

Stari Grad je mali grad na otoku Hvaru. Osnovan je 384. godine prije Krista kao drevni grčki grad Faros. Pretpostavlja se da su ga osnovali grčki doseljenici s otoka Parosa u Egejskom moru. Prema pretpostavkama povjesničara, moguće je da je zbog pogodnog položaja Starog Grada na toj lokaciji postojalo starije ilirsko pleme, a to znači da bi ovo mjesto moglo biti starije nego što se misli.

Od osnutka hvarske biskupije 1147. do osnivanja grada Hvara, u godini 1278, Stari Grad je bio sjedište biskupije ili, drugim riječima, biskup je boravio u Starom Gradu. Dvadeset četiri stoljeća pisane povijesti su ostavili vidljive tragove na licu Staroga Grada. Sama šetnja po cijelom gradu i okolici se pretvara u jedinstveni susret s poviješću.

Povijesno središte otoka Hvara, antički Faros, izgrađeno je na mjestu gdje duboki morski zaljev prelazi u plodna otočna polja; dolinu koja je od davnih vremena zasađena vinogradima i maslinicima. To je odlična vijest za gurmane jer pruža jedinstvenu priliku da uživaju u nekim od najukusnijih vina i maslinovih ulja, bilo u restoranima u Starom Gradu ili u domu njihovih domaćina (pod pretpostavkom da su postali prijatelji).

Među brojnim malim trgovima u Starom Gradu, najslikovitiji je Škor. Izgleda kao kazališna scena (što i je tijekom ljetnih kulturnih događanja). Okružen borovom šumom i uvijek hlađen ljetnim maestralom, Stari Grad je tijekom ljetnih dana jedno od najposjećenijih mjesta na hrvatskoj obali. Zbog svog središnjeg položaja na otoku, stoljećima je bio utočište pomorcima. Danas je uvala Stari Grad nezaobilazno mjesto za jedriličare koji plove Jadranom.

Ako ste zainteresirani za smještaj u Starom Gradu, većina gostiju traži apartmane u Starom Gradu za iznajmiti, ili cijele kuće. Također ima i lijepih vila za odmor u Starom Gradu. Stari dio grada je sačuvan u smislu tradicionalne arhitekture, te je kao takav od velike kulturne vrijednosti. Prilagođene kamene kuće nude moderan smještaj u Starom Gradu u duhu antičkih vremena, u uspješnom spoju modernog i tradicionalnog. Međutim, većina privatnih kuća se nalazi na sjevernoj strani uvale, na podnožju brda Glavice.

Bit ćete u mogućnosti iznajmiti sobu u Starom Gradu u slučaju da će vaš posjet biti kratak i da, tu su hoteli u Starom Gradu, luksuzni i ne tako luksuzni, tako da je na vama da odlučite gdje želite ostati.

Sam grad se nalazi stotinjak metara od poznate plaže u Starom Gradu - Lanterna. Ovo je mjesto gdje sve ljetna zabava počinje tijekom dana. Nema noćnih klubovima u Starom Gradu, tako da je miran tijekom noći, no u okolici je suprotno. Hvar je poznato mjesto za zabavu i puno slavnih tamo ljetuje, domaćih i stranih.

Stari Grad je idealno polazište za duge šetnje i izlete diljem sunčanog i aromatičnog otoka Hvara. Ne smijemo zaboraviti spomenuti mnoge konobe i restorane u Starom Gradu u kojima možete uživati ​​u nevjerojatnoj mediteranskoj hrani i kvaliteti otočnih vina koji će vam pružiti nezaboravan odmor.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba