Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Sevid

Sevid je malo turističko mjesto u općini Marina. Kako biste se mogli bolje orijentirati, nalazi se 45 km od od Splita i 12 km od Trogira. Kada posjetite Sevid, vidjet ćete kako mještani cijene dugovječne tradicije kao što su: ribolov, maslinarstvo i vinogradarstvo. Većina turističkih vila u Sevidu su zapravo obiteljske kuće izgrađene da se pobjegne daleko od svega, uključujući i velika turistička središta. Međutim, iako je mjesto pomalo izdvojeno, mogu se pronaći izvrsni restorani u Sevidu. Ako ne želite jesti vani nego kuhati sami za sebe, mnogo je trgovina koje prodaju organski uzgojene, svježe proizvode.

Ako ste u potrazi za noćnim klubovima u Sevidu, možete odmah prestati jer ih nećete pronaći. No, ludu noć možete provesti u obližnjem Trogiru, Primoštenu, Splitu ili Rogoznici. Ako je vaša vid zabave u Sevidu ronjenje, ne brinite, jer je obala oko Sevida jako razvedena i savršena za nautičke avanturiste i ronioce.

Postoji i tradicija koja se ponovno rađa i njeguje, a to je vraćanje života u obiteljske posjede tako da svaki posjed sada funkcionira kao obiteljski posao. Ovo su mjesta gdje možete kupiti rakiju, maslinovo ulje, vino, pa čak i svježu ribu, stoga se pobrinite da hranu u Sevidu potražite potrazi na tim obiteljskim imanjima. Naselje je izgrađeno prije nekoliko stotina godina, a mještani su za zaštitnika izabrali sv. Vida u čiju su čast izgradili crkvu. Ostaci te crkve mogu se vidjeti i danas.

Smještaj u Sevidu je u cijelosti privatan tako da je bolje da rezervirate dosta prije vašeg dolaska jer tamo nema mnogo kuća. Čak se ni vrhunac sezone ne primjećuje u ovom mjestu. Nema hotela u Sevidu, a to će vjerojatno ostati tako jer nikada i nije bio cilj da postane veliko turističko naselje. Privatni apartmani u Sevidu su uglavnom usmjereni na sjever i jug tako da vas neće zaslijepiti jutarnje sunce i osjećat ćete se ugodno tijekom popodneva.

U nekom ćete trenutku i ogladnjeti, a kada se to dogodi svakako posjetite restoran Toni u Sevidu. Nudi dobru domaću hranu, a ujedno je i kafić. Mjesto gleda na maslinik i more, a to stvara posebnu atmosferu dok objedujete. Nakon ručka prošetajte do jedne od šljunčanih plaža u Sevidu i opustite se uz zvuk valova koji udaraju o stijene.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba