Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Rogoznica

Rogoznica je malo mjesto i luka koja se nalazi 25 km južno od Šibenika. Grad se nalazi na otočiću Gradina. Tu je jezero na otoku zvanom Zmajevo koje je ispunjeno morskom vodom. Jezero je prirodni bioreaktor u kojem se odvijaju neki vrlo intenzivni biokemijski procesi. Neki arheolozi smatraju da je ovo područje bilo grčka kolonija Heracles. Danas, Rogoznica ima oko 800 stanovnika. Glavne industrije su poljoprivreda, turizam i ribolov. Rogoznica je tipični dalmatinski grad s uskim ulicama i kamenim kućama. Također je poznata kao područje s najčišćim i najbistrijim morem. Njegova luka je jedan od najsigurnijih u Hrvatskoj, a Marina Frapa koja se  nalazi u uvali Rogoznica, jedna od najboljih marina u Europi.

Rogoznica


Smještaj u Rogoznici:

Apartmani, vile, sobe i obiteljske kuće su najtipičniji oblik smještaja na ovom području. U gradu Rogoznici i okolici ima oko 2 500 ležaja u privatnom smještaju koji se kreće od najjednostavnijih do moderno i luksuzno opremljenih. U marini Frapa postoje neki lijepi hoteli i apartmani za iznajmljivanje. Većina privatnog smještaja u Rogoznici se nalazi uz vodu ili na kopnenoj strani ili na otoku Gradina.


Što vidjeti u Rogoznici:

Glavna crkva u Rogoznici izgrađena je 1615. To je crkva sv Nikole s nadgrobnim spomenicima koja je kasnije preimenovana u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Još jedna crkva je crkva svetog Ivana od Trogira. Na vrhu grada nalaze se ostaci utvrde koju su počeli graditi Francuzi 1809. Svakog ljeta Turistička zajednica organizira brojna događanja, ali najpoznatija je Rogoznička ribarska noć.
Prirodni fenomen je Zmajevo jezero ispunjeno morskom vodom.

Gdje jesti:

U samom centru grada ćete pronaći brojne pizzerije i restorane koji nude sve vrste jela, kao i specijalitete od plodova pripremljenih u stilu ovog područja. Riblji paprikaš (brudet) je poznat u ovom području, kao i vino Babić.

Rogoznica most

Kako doći do Rogoznice:

Automobilom: iz pravca sjevera, izlaz Šibenik s autoceste A1 (Zagreb-Split), pa obalnom cestom u smjeru Primoštena, oko 35km do Rogoznice. 

Autobusom: Iz Šibenika ima oko 15 dnevnih polazaka prema Rogoznici. Trajanje puta je između 45 minuta i jednog sata. Iz Splita ima isto oko 15 polazaka i put traje oko 1 sat.

Zrakoplovom: Najbliži aerodrome je onaj u Splitu, oko 35km od Rogoznice. (Alternativa je aerodrome u Zadru, 105km od Rogoznice). Iz Splitske zračne luke postoji više načina za doći do Rogoznice. (sve cijene dolje navedene nisu precizne, cijena ovisi o nekoliko faktora, kao što su vrijeme u godini, dan putovanja, itd.)

Lokalni autobus – lokalna linija (br 37) s aerodroma do Trogira i onda s kolodvora u Trogiru postoje relativo česti autobusi prema Rogoznici. Cilena puta je između 50 i 60kuna po osobi.

Taxi, taksi iz Splitske zračne luke do rogoznice košta 400-500 kn

Unaprijed rezerviran prijevoz, 1-3 osobe oko 300-350 kuna, 4-8 osobe 400-500 kuna.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba