Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Podstrana

Podstrana je općina udaljena 8 km južno od Splita koja obuhvaća nekoliko turističkih mjesta. Proteže se 6 km uz obalu u podnožju planine Perun koja je već od davnina bila nastanjena zahvaljujući svom pogodnom položaju. Prvi stanovnici su bili Iliri, a u 1. st. pr. Krista Rimljani su izgradili i prvo naselje - Pituntium. 838 je potpisan mir između hrvatskog princa i venecijanskog dužda. Danas na tom području živi oko 12 000 ljudi i većina ih se bavi turizmom i agrikulturom. Podstrana je vrlo poznata po svojim breskvama.

gornja_podstrana

Smještaj u Podstrani:

Podstrana nudi 2520 ležajeva, što u hotelima što u privatnim smještajima; apartmanima i sobama. Najbolje u ponudi smještaja je hotel sa 5 zvjezdica Le Meridien Lav koji nudi potpunu uslugu te ima čak i svoju lučicu. Postoji još nekoliko hotela koji su također vrijedni spomena: hotel sa 4 zvjezdice Antonio, Hotel Sunce, Hotel Neva, hoteli smješteni vrlo blizu plaže. Što se tiče privatnog smještaja, duž cijele 6 kilometarske obale nalaze se razni apartmani, sobe, pansioni, vile. Apartmani u Podstrani se mogu pronaći na obje strane obalne ceste s tim da je smještaj bliže moru ujedno i skuplji. Kako je Podstrana vrlo uska, gotovo svaki smještajni objekt je samo oko 500 m udaljen od mora.

Zbog dobrog geografskog položaja Podstrane postoji i pregršt rekreacijskih aktivnosti u prirodi u kojima možete uživati: pješačenje, biciklizam, penjanje. Ne nedostaje ni morskih sportova poput surfanja, skijanja na vodi, jedrenja… Postoji i mogućnost odlaska na rafting po rijeci Cetini koja je udaljena oko 15 km od Podstrane.

Što razgledati u Podstrani:

Cijelo staro selo u Podstrani- Gornja Podstrana.

Renoviranu palaču Cindro koja podsjeća na stare dvorce iz 17. stoljeća.  Palača je vrlo poznata i zbog mediteranske vegetacije. Preci obitelji Cindro provode ljetne mjesece u palači, pogotovo za vrijeme raznih kulturnih događanja.

Zanimljivi su i arheološki pronalasci poput komadića rimskog mozaika na starom groblju Sv. Martin, ostaci rimskog mlina za masline, crkva Sv. Jure sa grobljem, kip Sv. Ante iz Padove…

Gdje jesti:

Kao i u svim mediteranskim mjestima, i u Podstrani postoje restorani koji nude dalmatinska i mediteranska jela od morskih plodova. Osim toga, u ponudi imaju i međunarodna jela. Trebali biste posjetiti i jako poznatu pizzeriju Fabio. Najlakše ćete pronaći restorane ako se prošetate plažom jer ih je većina baš tamo i smještena pa ih nije lako uočiti sa glavne ceste.

Kako doći do Podstrane:

Automobilom- napustite autocestu A1 na izlazu Dugopolje (izlaz za Split) i tu samo slijedite znakove do Splita pa onda prema Dubrovniku i nećete pogriješiti.

Autobusom- broj 60 vozi redovito (svako pola sata) od Splita do Omiša obalom pa tako prolazi i Podstranom. Tijekom ljetnih mjeseci autobusi mogu i kasniti zbog zastoja na cestama i gužve u prometu.

Zrakoplovom- najbliža zračna luka je Splitska, a odlazak u Podstranu iz zračne luke je moguć na slijedeće načine:

Autobus u vlasništvu zračne luke: ukrcajte se u autobus koji vodi do centra Splita i tu se ukrcajte na autobus broj 60. Cijena karte je 42 kn po osobi (30+12).

Taxi- cijena taxija od zračne luke Split do Podstrane iznosi oko 400 kn.

Unaprijed rezervirani prijevoz- prijevoz za 1-3 osobe iznosi oko 300 kn, a za 4-8 osoba iznosi oko 400 kn.

Slike Podstrana:

Podstrana.JPGPodstrana-2.JPGPodstrana-6.JPGPodstrana-1.JPGPodstrana-7.JPGPodstrana-5.JPGPodstrana-4.JPGPodstrana-3.JPG

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba