Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Osijek

Osijek je grad u istočnoj Hrvatskoj. Smješten je u nizini na desnoj obali rijeke Drave. Najveći je grad u Slavoniji, četvrti grad po veličini u Hrvatskoj i sjedište Osječko-baranjske županije. Grad je industrijsko, upravno, pravosudno i kulturno središte istočne Hrvatske s populacijom od oko 115.000 stanovnika.

Osijek je veliki hrvatski industrijski centar. Nekada je bio industrijaliziran, pa čak i više od Zagreba, glavnog grada Hrvatske, a nazivali su ga i hrvatskim Manchesterom. Brojne poznate hrvatske marke, od malih kućanskih aparata se proizvode u Osijeku.

Turistička ponuda Osijeka je zaista posebna u jednostavna. Raznolikost i bogatstvo kulturnog naslijeđa, vrijedni povijesni lokaliteti, prekrasni parkovi, očuvana i zaštićena priroda u neposrednoj blizini grada i kulinarske posebnosti Osijeka čine ga zaista jedinstvenim mjestom. Specijaliteti slavonske kuhinje mogu se kušati u poznatim osječkim restoranima. Turisti obično odsjedaju u nekom od lijepo uređenih hotela u Osijeku. Kada ste u Osijeku ne biste trebali propustiti Tvrđu, stari grad. To je povijesni dio Osijeka, ostaci nekadašnjih tvrđava koji su postupno srasli u urbano područje. Austrijske vojne vlasti su je izgradile nakon oslobođenja od Turaka 1687. godine kao sjedište vojnog okruga i važna obrambena točka jugoistočnog dijela carstva.

Osijek je najveće kulturno središte Slavonije. Prve kazališne predstave održane su u Osijeku tijekom razdoblja baroka u 18. stoljeću, a prva kazališna zgrada, Hrvatsko narodno kazalište, sagrađena je 1866.

Pronaći smještaj u Osijeku ne bi trebao biti problem s obzirom da je to relativno velik grad. Brojni su hoteli u Osijeku, od skromnih do luksuznih. Možda će vas zanimati hosteli u Osijeku, a ima lijepih i po povoljnoj cijeni. Naravno, za sve koji žele iznajmiti apartman u Osijeku, mogu izabrati između mnoštva. Privatni smještaj u Osijeku je vrlo tražen kao i u ostatku Hrvatske. Naposljetku, možete iznajmiti sobe u Osijeku što može biti pogodno ako ste samo u prolazu.

Dok ste u Osijeku, možda ćete htjeti probati neke od poznatih slavonskih specijaliteta u nekom od brojnih restorana u Osijeku. Hrana nije lagana kao u Dalmaciji, međutim ne bi bilo pravedno uspoređivati ih s obzirom da su potpuno drugačije i jedinstvene na svoj način. Stoga, uživajte!

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba