Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Okrug Gornji

Općina Okrug je smještena na zapadnoj strani otoka Čiova. Sastoji se od dva naselja: Okrug Gornji i Okrug Donji. Zanimljivo je, ali ne baš tako maštovito, da ime ovih dvaju dalmatinskih naselja dolazi od hrvatske riječi krug jer su oba naselja smještena uzduž kružne uvale na zapadnoj strani otoka.

Međutim, blaga mediteranska klima, bujna vegetacija, arhipelag sa slikovitim otocima, brojni mali, skriveni zaljevi i plaže čine rivijeru Okruga jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Okrug je s kopnom povezan mostom. Obližnji grad Trogir (2 km) koji je pod zaštitom UNESCO-a, pruža vam mogućnost da uživate u povijesti staroj 4000 godina, ali i da istražite ludi noćni život ovog područja. Da, Trogir je poznat po svojim noćnim klubovima što ljude željne zabave čini sretnima. Geografski položaj otoka Čiova omogućuje vam kratke izlete do vodopada rijeke Krke (60 km), grada Splita (33 km) i Međugorja (170 km). Osim toga, zračna luka je udaljena samo 8 km.

Naselje Okrug spomenuto je današnjim imenom 1461. godine, a bilo je smješteno na obali u blizini župne crkve sv. Tudora koja potječe iz 11. i 12. stoljeća. Oko crkve se nalazi groblje u čiju su mrtvačnicu ugrađeni fragmenti predromaničkih skulptura i ukrasa. Župna crkva sv. Karla Boromejskog je izgrađena 1735. godine. U uvali Racetinovac sačuvani su iz 16. stoljeća ostaci ljetnikovca Nikole Andreisa, profesora filozofije i medicine u Padovi. Na Kraljevcu, gdje je nekada živio bela IV, nalaze se ostaci benediktinskog samostana. Brojne su povijesne lokacije u Okrugu Gornjem koje možete istraživati, zato ne budite lijeni, pokrenite se i potražite upute kod mještana. Možda na putu steknete nove prijatelje.

Okrug Gornji ima prekrasan pogled na arhipelag koji uključuje otoke Šoltu, Mali i Veli Drvenik. Plaže u Okrugu Gornjem su pješčane, a more je čisto, idealno za obitelji s djecom.

Kao i svako drugo dalmatinsko mjesto, Okrug Gornji cijeni svoju mediteransku kuhinju. Postoje brojni restorani i konobe u Okrugu Gornjem, gdje vi i vaša obitelj i prijatelji možete dobiti dnevnu dozu svježe organske hrane. Ljudi iz Dalmacije rijetko jedu bez čaše vina, stoga zatražite mještane njihovo domaće vino. Smatraju se stručnjacima u proizvodnji vina jer imaju tisućljetnu povijest vinogradarstva.

Što se tiče vašem smještaja u Okrugu Gornjem, naći ćete sve osim hotela. Turisti su većinom smješteni u apartmanima u Okrugu Gornjem. Nedostatak hotela zapravo nije mana; čini ovo mjesto mirnim, bez mnogo gužve. Naravno, izabrat ćete mjesto koje odgovara vašem budžetu. Stoga, ako poželite vilu za odmor u Okrugu Gornjem, vjerojatno ćete naći onu koja vama odgovara. Mjesto poput ovoga mora imati nešto za one koji vole provoditi vrijeme na otvorenom, pa prema tome postoji i nekoliko kampova u Okrugu Gornjem.

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba