Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Kvarnerski zaljev je smješten u sjevernom Jadranu, između istarskog poulutoka i sjeverne Dalmacije. Grad Opatija, blizu Rijeke, je postala najpopularnije turističko odredište u Hrvatskoj još početkom 19.og stoljeća kada je je često posjećivala austrijska carska obitelj.

Glavni otoci Kvarnera su Cres, Krk, Pag, Rab i Lošinj. Glavni dio kvarnerskog zaljeva je kopno između Cresa i Krka. Mali dio vodene površine između Cresa, Krka, Raba i Paga se zove Kvarnerić.

Glavni grad Kvarnera je Rijeka, treći po veličini grad u Hrvatskoj. Zahvaljujući dubokim vodama u kvarnerskom zaljevu, pretvorila se u jednu od najvažnijih luka u Hrvatskoj. Kao i u Opatiji, utjecaj austrijskog carstva je prepoznatljiv na brojnim povijesnim građevinama u centru grada.

Gradovi koji bi se trebali posjetiti na odmoru

Lovran je smješten 6km obalom od Opatije. Ovo je još jedan grad koji je bio popularan među austrougarskim plemstvom. Turizam je glavni izvor prihoda u Lovranu. Udobni hoteli, prelijepe stare vile i privatni apartmani su prepuni ljudi u glavnoj sezoni. Riva u Lovranu, gdje su konobe i restorani, poziva na šetnju uzduž kvarnerskog zaljeva.

Opatija je smještena 14km uz obalu od Rijeke. Grad je među najljepšim u Hrvatskoj. Brojni hoteli, sagrađeni od Austro-Ugarskog carstva u kasnom 19.om stoljeću, su smješteni uzduž Rivijere u Opatiji. Većina ih je bila potpuno renovirana u zadnjih nekoliko godina. Privatni smještaj je moguć u mnogim lijepim vilama na padinama brda iznad grada.

Otok Cres je najveći/drugi po veličini (Krk je jednake veličine) hrvatski otok. Ovaj prilično veliki otok ima populaciju od samo 3000 stanovnika koji žive u malim selima po otoku. Glavni grad Cres je lijep ribarski grad koji je odlično mjesto za opuštajući odmor.

Otok Krk – kao što sam gore spomenio, Krk se ubraja među dva najveća hrvatska otoka. Povezan je s kopnom mostom odmah južno od Rijeke. Turisti mogu odsjesti u brojnim malim mjestima na otoku ili u glavnom gradu Krku. Najbrojnija vrsta smještaja su privatni apartmani.

Mali Lošinj je najveći grad na otoku Lošinju. Grad se pruža duž zaljeva i spaja s Velikim Lošinjom. U prošlosti je Veliki Lošinj bio veći, ali početkom 20.og stoljeća je u Malom Lošinju otvoreno brodogradilište za motorne brodove što je povećalo broj stanovnika. Nakon rata, grad je širio turističke ponude s novim hotelima i odmaralištima, što je povećalo broj turista.

Crikvenica je smještena 35 km južno od Rijeke. Grad je proglašen rehabilitacijskim centrom već 1906. a nekoliko godina poslije je objavljeno da je postao i najvažnije odmaralište na Rivijeri. Danas je Crikvenica moderno turističko odmaralište, s lijepim plažama, hotelima i naravno puno privatnih apartmana.

Otok Rab je smješten južno od otoka Krka. Do otoka se može doći trajektom iz gradova Jablanica i Rijeka, kao i s Krka i Paga. Glavno turističko središte je grad Rab koji među ostalim, ima i predivan stari dio grada.

 

panorama bridge to island pag

Otok Pag je poznat među mladima zbog partyja na Zrću u Novalji, ali je otok također odlično mjesto za obiteljski odmor. I Novalja i grad Pag imaju puno turističkih ponuda. Broj hotela je ograničen, ali ima puno privatnog smještaja.

Drugi gradovi i informacije za odmor u Kvarneru

Banjol, Čižići , Dobreć, Ičići , Ika, Karlobag, Klenovica, Liganj, Lopar, Mandre, Medveja, Mošćenička Draga, Nerezine, Novi Vinodolski, Njivice, Oprič, Selce, Šilo, Šimuni, Vrbnik

Kuće s bazenima su rijetkost na Kvarneru i hoteli (osim u Opatiji) nisu toliko česti kao u Istri. Ali su zato dostupni brojni privatni apartmani, studija, itd.

Kulinarski specijalitet ovog područja je janjetina i sir s otoka Paga, koji ima poseban slain okus zahvaljujući koncentraciji soli na otoku.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba