Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Jelsa

Otok Hvar, kralj među dalmatinskim otocima, poznat je od Antike po svom važnom strateškom i nautičkom položaju, bogatstvu slojevitosti povijesnih razdoblja, kulturnim i prirodnim spomenicima i književnosti. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, mnogi gosti, znanstvenici i putnici privučeni bujnom mediteranskom prirodom, uživaju ​​u svježoj ribi i istaknutim vinima otoka. Nije slučajno da se prije prvog svjetskog rata Hvar nazivao "austrijskom Madeirom, a i danas se smatra jednim od najljepših otoka na svijetu. Slikovita i očaravajuća Jelsa se nalazi u središtu otoka Hvara.

Jelsa

Počeci turizma na otoku sežu u daleku prošlost, u antičko doba i srednji vijek. Tijekom cijeloga srednjeg vijeka otok su posjećivali mnogobrojni pustolovi, prirodoslovci, etnolozi i arheolozi koji su proučavali biljke, minerale i antičke spomenike. Organizirani turizam je počeo tijekom 1868. s osnivanjem Higijenskog društva u Hvaru kojeg je predvodio biskup Duboković.

Hotel Jadran najstariji je hotel u Jelsi, a datira iz 1911. Brz razvoj turizma i izgradnje hotela, pansiona, apartmana, restorana, barova, noćnih klubova i drugih turističkih objekata dogodio se krajem 60-ih godina kada je turizam postao glavna industrija na otoku.

Najljepše što možete učiniti u Jelsi je prošetati obalom kroz borove šume, sjenovite šumarke, njegovane putove i slikovita sela razasuta po brežuljcima i dolinama punima mediteranskog raslinja i bilja s dobro očuvanim ulicama i trgovima. To je najbolji način da doživite Jelsu i okolna mjesta i da se opustite dok udišete svježi čisti zrak.

Jelsa Hvar

Možete potražiti brojne plaže koje su pogodne za sunčanje i kupanje, pješčane, šljunčane ili kamene, okružene gustom borovom šumom uz lagani povjetarac pružaju doista izniman doživljaj ljeta.

Rado ćete znati da su u Jelsi cijene povoljnije nego u gradu Hvaru. To se većinom odnosi na cijene u restoranima, barovima, klubovima, ali i na cijene privatnog i hotelskog smještaja u Jelsi. Ako se želite osjećati kao kod kuće sa svojom obitelji, uvijek možete iznajmiti apartman u Jelsi ili vilu za odmor. Najviše turista se odlučuje za privatni smještaj u Jelsi. Ako se odlučite za boravak u hotelu u Jelsi, nećete biti razočarani jer su dobro opremljeni i spremni udovoljiti svim vašim potrebama.

Jelsa riva

Za vaš ručak ili večeru, možete posjetiti neki od brojnih restorana u Jelsi ili otići do obližnjeg sela Pitve, odmah iznad Jelse, gdje je restoran "Komin" i kušati njihove plodove mora. Ako se ne želite puno premještati, čuli smo da je restoran "Pelago" u Jelsi mjesto s kreativnim pristupom mediteranskoj kuhinji. Mediteranska kuhinja će sigurno postati vaš najbolji prijatelj. Ne zaboravite na čašu vina uz vaš obrok. To je obvezno u Dalmaciji.

Sastavni dio noćnog života u Jelsi su zasigurno barova i lounge-barovi. Neki od njih su poznati po svom velikom izboru domaće rakije.  Moramo vas upozoriti da budete odgovorni jer su rakije su prilično jake! Što god radili u Jelsi, ne zaboravite uživati u ljetu i opustiti se jer je u tome bit svega.

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba