Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Baška Voda

Baška Voda je smještena na Makarskoj Rivijeri u srednjoj Dalmaciji. Arheološka istraživanja su dovela do zaključka da se na mjestu Baške Vode u prošlosti nalazilo malo selo Biston. Grad se počeo razvijati u 18. stoljeću kada su stanovnici područja iza planine Biokovo, zbog širenja Turaka na njihovo područje, pobjegli u grad. Među arheološkim pronalascima nalaze se nadgrobni spomenici, nakit, novac te nadgrobni spomenici s imenima starosjedioca. Baška Voda je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Makarske Rivijere. Grad je udaljen 10 km od Makarske, a 3 000 stanovnika se većinom bavi nekom granom turizma.

Baska Voda

Smještaj u Baškoj Vodi:

Kao jako poznato turističko odredište Baška Voda nudi različite vrste smještaja; hoteli; od luksuznih do prosječnih, privatni smještaj u sobama, obiteljskim kućama ili apartmanima. U blizini se nalaze i dva kampa. Baška Voda je puna prekrasnih pješčanih i šljunčanih plaža na kojima se može uživati u bistrom moru i velikom broju rekreacijskih aktivnosti. U zaleđu se nalaze dva napuštena naselja koja su sačuvala staru seosku građu. Svakako, apartmana i privatnog smještaja u Baškoj Vodi ne nedostaje.

Što posjetiti dok ste u Baškoj Vodi:

Crkvu Sv. Lovre koja je izgrađena u 18. stoljeću na temeljima jedne stare zgrade.
Crkvu Sv. Nikole iz 19. stoljeća sa zvonikom i vrijednom kolekcijom etnografskih i sakralnih predmeta.
Dva muzeja: jedan sa arheološkom kolekcijom i drugi, Malakološki muzej, sa najvećom kolekcijom školjki na ovom području.
Može se organizirati i izlet u park prirode Biokovo koji je udaljen 15 km od Baške Vode.

Baska Voda

Gdje jesti:

Baška Voda je puna restorana, pizzeria i konobi koji u ponudi imaju tipične Dalmatinske specijalitete poput pršuta, janjetine, jela s morskim plodovima i riblja jela, pogotova ona pripremljena sa škarpinama i grdobinom. Ovo područje je poznato i po rafiolima, vrsti kolačića. U Baškoj Vodi se postoji i nekoliko vrlo privlačnih restorana uređenih u stilu starih taverni.

Kako doći do Baške Vode:

Automobilom: Idite autocestom A1 od Zagreba prema Dubrovniku, siđite s autoceste na Šestanovcu i od tu ćete voziti malom cestom niz planinu dok ne stignete do Jadranske magistrale (glavna cesta). Pripazite na činjenicu kako na magistrali može doći do prometnih gužvi tijekom ljetnih mjeseci.

Zrakoplovom: Najbliža zračna luka je u Splitu, udaljena 70 km od Baške Vode. Ponuđene su slijedeće mogućnosti prijevoza iz zračne luke: (sve cijene su samo PROCJENE, ovise o nekoliko čimbenika poput; koje je vrijeme u godini, dan, itd.)

Autobus- pođite autobusom iz zračne luke do centra Splita i od tamo ste 300 m udaljeni od autobusnog kolodvora gdje autobusi redovito voze za Bašku Vodu. Cijena po osobi je 80-90 kn.
Taxi- cijena taxija je oko 600-800 kn ali bi bilo dobro dogovoriti se o cijeni prije polaska iz zračne luke.
Naručeni prijevoz- možete i naručiti prijevoz pa će vam odabrana tvrtka poslati vozača koji će vas čekati u zračnoj luci. Cijena prijevoza za 1-3 osobe je otprilike 500-700 kn, dok se cijena za 4-8 osoba kreće oko 700-900 kn.
Vlasnik koji organizira prijevoz- kada čitate našu bazu podataka smještajnih jedinica možete odabrati i opciju da vas vlasnik dođe sačekati i to dabirom opcije: „napredno pretraživanje“. Ne nude svi vlasnici besplatan prijevoz ali često nude prijevoz uz vrlo malu naknadu.

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba